Belépés

E-mail: Jelszó:
Tudástár / óvodai programok
Jöhet a kötelező óvoda a hároméveseknek

Jöhet a kötelező óvoda a hároméveseknekHiába kérte Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa, az Alkotmánybíróság (Ab) nem semmisítette meg a köznevelési törvénynek azt az előírását, amely szerint 2014-től kötelező lesz óvodába járni minden három évnél idősebb gyereknek.
Újra Oviparádé

Oviparádé 2013A tavalyi bemutatkozó rendezvény után idén kibővült tartalommal, több mint 1200 nm-en találkozhatnak Budapest legfontosabb alapítványi- és magán óvodáival.
Március 2-án, a Millenáris D csarnokában, 9-18 óra között közel negyven óvoda és fejlesztő szolgáltató mutatkozik be a 2-6 éves korosztálynak és szüleiknek. A tanácsadói pontokon egyéni nevelési tanácsadással várják szakembereink a szülőket. Iskola és óvodaválasztási szempontok, fejlesztési kérdések, jogszabályi eligazítás, és minden, ami felmerült már, de még nem kérdezte meg!
A rendezvényre a belépés felnőttek számára 500 Ft/fő. Előzetes regisztrációval ingyenes.

 

Új korszak a menzákon

MintamenzaHarminc év közétkeztetési hagyományaival szakítva, egy új korszak kezdődik most a magyarországi menzákon. Az index.hu-n tájékozódhatunk arról a sajtótájékoztatóról, ahol a Mintamenza Program budapesti megjelenését köszöntötte Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott és a program egyik alapítója, Prohászka Béla olimpiai bajnok mesterszakács.
Változó jogszabályok az óvodáknál is

Oviparádé 2012Az Oviparádé segít az eligazodásban!

Vasárnap 10-17 óra között, a Millenárison kerül sor az Oviparádé 2012 rendezvényre, ahol az alapítványi és magán óvodák és bölcsődék mutatkoznak be.

A kiállítás több mint ötven kiállító és együttműködő partner megjelenésével átfogó képet nyújt a magán óvodák kínálatáról és a lehetőségekről. A szülők információkat és tájékoztatást kapnak az aktuális törvényi szabályozásról, az óvodaválasztásról, a beiratkozásról. A kísérő konferencián előadást tart többek között Fábián Katalin a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület elnöke és Süveges Gergő Apaszem című könyvét mutatja be.

A látogató családokat ingyenes kül- és beltéri programok, kézműves műhelyek, színi előadások és interaktív játszóházak várják egész nap!

Április 1. Millenáris Teátrum, Budapest. 2. kerület, Fény u. 20-22.
A Szülősuli előadása

A Szülősuli előadásaA Pasaréten szerveződő Szülősuli havonta egyszeri rendszerességgel előadásokat tart Szülők számára.

A szeptemberben megrendezésre kerülő előadás témája:

A gyermeknevelés és a média - Reklámok, digitális technika (mobil, pc, internet, stb.) és az internetfüggés.
 
Megoldások nyári szünetre

Megoldások nyári szünetreNyáron minden olyan dolgozó szülőnek, akinek óvodáskorú gyermeke van, szembesülnie kell a nagy kérdéssel: az 5 hetes nyári óvodabezárás idejére hogyan oldja meg a gyermeke felügyeletét?

Figyelnünk kell arra is, hogy ez ne csak egyszerű felvigyázás legyen, hanem tartós élményeket nyújtó, fejlesztő időtöltés.
Óvodai nevelés játékkal, mesével

Az Óvodai nevelés játékkal, mesével című program lényege, hogy a jó szokások és a gyermeki műveltség megalapozása a játék és a mese nyelvén valósuljanak meg. Ezek segítségével teremtődjön meg az egymásra figyelő, a játék ötleteit átadó, átvevő nevelői légkör. A 3-7 éves gyermekek testi, lelki tulajdonságaira épített program alkalmazásával az érzelmi, társas és értelmi képességek ápolása és fejlesztése valósulhat meg a testi és lelki egészség feltételei között. A program tartalmazza a játékkal és mesével nevelés lélektani és pedagógiai indokait, a teendők rendszerbe foglalását és elemzését. Alapvető ismérve: a gyermekek és felnőttek között létrejövő óvodai kapcsolatok, helyzetek megoldásának megkönnyítése a játék és a mese jelrendszerének, "nyelvezetének" segítségével.

Adatvédelem | Impresszum | Együttműködés | Médiaajánlat

© 2006-2016 ovodatar.hu, Minden jog fenntartva.

Honlapfejlesztés: radírSoft Bt. | Létező honlap átalakítása, újratervezése: www.nagyhonlapatalakitas.hu